Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Affärssystem

Drifta ert affärssystem i molnet och få tillgång till både toppmodern infrastruktur och hög kompetens.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Affärssystem


Ett affärssystem är det system som driver verksamheten, det kan vara allt ifrån ett enstaka system som håller kontroll över lagerstatus till ett mer massivt system som kontrollerar allt ifrån löner till försäljningsstatistik.

Ett affärssystem behöver inte bestå av en enstaka server utan kan delas upp i flera olika instanser beroende på hur det används och vilken säkerhet som krävs. Det är heller inte ovanligt att ett företag har olika typer av affärssystem som ska samverka.


ERP, CMS, CRM, MES

Förkortningarna är många och svåra att hålla reda på men de allra flesta har stött på några av dessa förkortningar i något sammanhang, låt oss reda ut dem åt er.


ERP - Enterprise Resource Planning

-Innehåller oftast en mix av nedanstående system. Eller har ett större komplext utbud av mindre tjänster och funktioner.
- Exempel: Microsoft Dynamics. SAP, Oracle m.fl.


CMS - Content Managment System

- Ett publiceringsverktyg för antingen ett intranet eller webbsida/webbshop.
- Exempel: Microsoft Sharepoint / EpiServer / Joomla / Drupal m.fl.


CRM - Customer Relationshop Management

- System för att hålla kontroll över era kunder och relationer.
- Exempel: Microsoft Dynamics, Visma Mamut, SAP AG, Salesforce m.fl.


MES - Manufacturing Execution System

System för att hålla kontroll och styrning över produktion.


OLF - Order Lagring Fakturering

- Mer försvenskat ord av ERP.


Vad bör man tänka på vid val av server hosting?

Alla affärssystem har sina krav och då tittar man på allt ifrån vilken hårdvara som krävs till vilken typ av säkerhet som man bör ha. Det är även viktigt att ta höjd för framtiden då ett affärssystem oftast även är företagskritiskt att det fungerar. Vi på Ipeer har mångårig erfarenhet i flera av de större affärssystemen på marknaden och kan hjälpa er med detta.


Säkerhet

Hur lång tid har jag råd att vara nere? Det är frågan man måste ställa sig själv när man bygger alla typer av affärskritiska system. Vilka återläsningsmöjligheter har vi? Är det replikerande data? Hur skyddat är systemet mot olika typ av angrepp. Tillsammans med oss här på Ipeer löser vi detta åt er.


Dedikerat eller virtualiserat?

Båda har sina för- och nackdelar. Är man beroende av tyngre applikationer som arbetar hårt mot disk så kanske dedikerade servrar med snabba diskar är det rätta valet, är man mer beroende av hög tillgänglighet och snabbt växande data så kanske ett virtualiserat system kopplat mot ett SAN är det rätta valet. Varje system har sina krav och det är viktigt att som ovan beskrivet ta höjd för detta. Ett rakt generellt svar på vad som passar just er bäst går ej att besvara förens man har tittat på vilket system det handlar om.


Exempel på affärssystem

Då varje affärssystem oftast är extremt detaljerat och komplext vad exakt det kan göra så förespråkar vi att ni kontaktar oss om ni går i tankar runt detta. Vi har idag många kunder som kör system såsom Microsoft Dynamics, SAP m.m. och vi kan hjälpa er med allt utifrån planering till migration.


Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: