Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Arkivering

Lagra ert data över en förbestämd period. Ipeer erbjuder flertalet arkiveringlösningar.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Arkivering


Vad är arkivering?

Arkivering handlar om att lagra undan viktig data i en längre tid. Denna data är oftast sådan data som man antingen har krav på sig att tillhanda ha alternativt att man ser arkiveringen som en form av extra säkerhet.


Arkivering är inte backup i den formen att den är anpassad för att snabbt läsas tillbaka utan arkivering är mer tänkt att just placeras undan, tidsstämplas och tas fram enbart vid viktigt behov. Idag finns arkiveringsformer som gör en snabbare återläsning möjlig likväl.


Dagens arkiveringsmöjligheter har också tagit hänsyn till den större volym som arkiven tar flera terrabyte data är inte längre någon lyfter på ögonenbrynen åt och lagringsmediat samt hanteringen runt arkiverad data har förändrats och förändras hela tiden för anpassa sig efter riktigt stora mängder, vi pratar idag om petabyte (PB) av data och nya tekniker kommer hela tiden.


Krav & Säkerhet?

Arkivering som krav är något som alltid funnits i alla former. Nu förtiden handlar det i de flesta fall om digital arkivering. Att hantera de krav ex. myndigheter eller era kunder ställer mot er är inget som är nytt för oss och vi hjälper er gärna att besvara frågor runt detta. Typer av arkivering?


All digital arkivering kan göras genom otaliga varianter av tekniker. Band, CD, DVD, Disk, SD kort, externa diskar m.fl. Vilket media som man ska använda är beror helt och hållet på vilken tillgänglighet man vill ha på datan. Det man ser mer av idag är SD korts lagring, Band och Disk men som tidigare beskrivet så kommer nya tekniker baserade på tidigare hela tiden En fråga som inte är lätt att svara på, hur länge ska du arkivera datan? Hur stor är den? Är det samma typ av data om en månad/år framåt? Vilka återläsningskrav har du? Hur viktigt är säkerheten runt lagringsmediet etc.


Att komponera ihop en generell arkiveringsmodell är dessvärre omöjlig, men vi hjälper dig gärna att ta fram en modell som passar just er.


Kontakta oss på 0752 – 400 800 så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er. Om ni önskar ta kontakt med oss via e-post kan ni göra detta via nedan formulär.


Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: