Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Cloud Computing & IaaS

En av marknadens mest kostnadseffektiva molntjänster för serverdrift.

- VPS lösningen hos Ipeer ger oss flexibilitet och kontroll över våra egna virtualla servrar.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Cloud Computing & IaaS

 

Cloud Computing är ett begrepp som beskriver tekniken som möjliggör att dra nytta av alla de fördelar som egna servrar kopplade till Internet innebär, utan att kräva kunskap om underliggande infrastruktur som servrar, lagring, internetkapacitet och övervakning.

 

Cloud Computing är ett uttryck som kan jämföras med IT på kran som har använts i Sverige under en längre tid och hänvisar till att IT-kapacitet skall flöda när man som individ eller organisation behöver den. Genom Cloud Computing finns det också stora besparingsmöjligheter då den debiteras efter utnyttjande s.k. utility billing. Man kan jämföra Cloud Computing med elnätet där användare får tillgång till El efter behov och där det lagts stora resurser på att skapa redundans för att upprätthålla en hög tillgänglighet.

 

Elastic Cloud Server bygger i grunden på en virtualiseringsteknik som heter Xen, som är en av de ledande teknikerna inom Cloud Computing. Du kan enkelt skräddarsy din virtuella server med exakt de resurser du behöver. Den virtuella servern kommer att köras på en av de fysiska servrarna i vårt virtualiseringskluster, som alltid har en överkapacitet för att virtuella maskiner automatiskt ska flyttas mellan servrarna vid händelse av hårdvaruproblem. IP-adresser tilldelas automatiskt din virtuella server.

 

Om mot förmodan den serverhårdvara där din virtuella server ligger skulle gå sönder, kommer den inom några sekunder att starta upp på en ny hårdvara. Vissa operativsystem ger även möjlighet att flytta över virtuella servrar utan att starta om dem.

 

Önskar ni som kund veta mer information om Cloud Computing (IaaS) är ni välkomna att kontakta oss så berättar vi mer. Önskar ni beställa vår IaaS-tjänst kan ni göra detta genom att klicka på länken nedan.