Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Databasserver

Hög kompetens och robust infrastruktur ger kvalitetsdrift av databasservrar.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Databasserver


Vad är en databasserver?

En databasserver är en applikationsserver för datalagring. Många applikationer kräver idag just en databaskoppling då de snabbare kan jobba med att ta fram data just den applikationen behöver.


Det finns flera typer av databaser men den vanligaste typen som används är relationsbaserad. Förenklat förklarat så bygger tekniken på att data i databasen är relaterad genom tabeller för att enklare kunna plocka fram relevant data. Bland de större databaserna som används idag för detta så ser vi bland annat Oracle, MSSQL, MySQL, Percona, DB2 m.m.


Det finns dock alternativa databas typer såsom NoSQL (MongoDB, Cassandra m.m.) där man förändrar upplägget och kan vinna prestanda. Exakt vad som passar er applikation bäst beror på vilka stöd den har och hur ni vill ha data presenterad.


Delad, dedikerat eller Virtuellt?

Kraven på databasservern sätts på applikationen. Har man en databasserver med högt tryck så får man räkna med att mycket data skrivs & läses så det kan behövas en dedikerad server med snabba diskar för att hantera mängden data. Har man däremot lite data men ett högre säkerhetstänk så kanske ett flertal sammanlänkade databaser i åtanke och kan då titta på virtualiseriat. Handlar det om en mindre hemsida med ett fåtal anrop i timmen så är en delad databas förmodligen det ni söker.


Vi hjälper er gärna att räkna på detta och ta fram den lösningen som passar just er bäst.


Säkerhet

Databaser förknippas ofta med säkerhet, vilka har tillgång? Hur är datan skyddad? Hur återställer vi data snabbast vid eventuell förlust? När man bygger en databas server så bör man alltid ställa sig frågan hur lång tid har vi råd att vara nere? Då oftast databasservern är en kritisk del av en affärsmiljö. Att bygga redundanta uppsättningar där data dupliceras mellan flera servrar är ett dyrare alternativ men om olyckan är framme kanske det vägar upp den extra kostnad det medför?


Exempel på databaser?

Microsoft SQL, MysQL, Cassandra, Percona, Oracle


Vi kan databaser!

Vi på Ipeer har mångårig erfarenhet av att jobba med de flesta större databassystem såsom ex. MS SQL, MySQL, Percona m.fl. Vi har också erfarenhet av komplexa installationer där redundans och klustrering kan vara en del av miljön. Kontakta oss för mer information.


Licenser!

Genom våra SPLA avtal har vi möjlighet att hyra ut licenser till ett lågt kostnad, ni behöver inte längre köpa dyra CPU/Core baserade licenser till fasta priser utan kan fördela upp det på månadsbasis. Hör gärna av er för frågor om priser på uppsättningar.Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: