Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Kluster

Klustra er servermiljö för för maximerad tillgänglighet och redundans.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Kluster


Klustrerad hosting är en högkvalitativ hostingteknologi där resurser, hastighet och redundans fördelas och används av ett flertal servrar. Ett kluster byggs på så sätt att om en server, en så kallad nod i klustret fallerar, omdirigeras trafiken automatiskt till en annan nod. På så sätt har Du maximal redundans för Din serverlösning. I ett kluster kan man alltid utföra systemuppgraderingar utan någon som helst nedtid. Du kan uppgradera eller byta ut hårdvara och Din verksamhet kan trots detta vara operativ 24 timmar om dygnet utan att bli det minsta påverkad.


Varför kluster?

Kluster är inte samma sak som replikering även om det liknar varandra, ett kluster ses som en enhet medans en replikerad miljö ses som två eller flera och är mer tänkt som en väg att gå vid en eventuell failover. Ett kluster jobbar så att flera enheter tillsammans kan lösa en uppgift sen om uppgiften är att skriva, läsa eller bearbeta informationen spelar ingen större roll. Ett kluster är användbart och kanske ofrånkomligt när man är i behov ett riktigt högt tryck av något slag, det kan exempelvis röra sig om ett databaskluster som bearbetar massiva sökningar eller ett disklagringskluster där mängder av data ska skrivas samtidigt. Genom att koppla ihop enheterna så sprider man lasten på samtliga maskiner och kan ses som en form av lastbalansering.


Typer av Kluster och vad är rätt för mig?

Det finns många typer av kluster men det som oftast nämns är just databaskluster. Hur man använder själva klustret är olika det kan byggas för att skjuta in data snabbt men kan byggas för att ta ut data snabbt likväl alternativt bearbeta data på olika sätt. Man kanske annars är ute efter ett applikationskluster av annat slag, tanken är dock detsamma att du ska ha en kraftfull miljö att rikta din förfrågan mot.


Säkerhet runt kluster?

Lite beroende på vilken typ av kluster samt hur det är ihopsatt så kan ett kluster vara en alternativ väg att ha ett högt säkerhetstänk runt miljön. En del kluster fungerar så att en instans kan vara ur funktion utan att nedtid uppstår andra uppsättningar kan dock vara helt annorlunda. Man kan också se den prestanda man är ute efter utifrån ett säkerhetsperspektiv nämligen att ni uppnår den prestanda som kan krävas vilket ni annars kanske inte gör.


Kontakta oss gällande serverkluster så berättar vi gärna mer om du vi kan hjälpa er att uppnå säker och kvalitativ serverdrift. Ni når oss på 0752 -400 800 alt via kontaktformuläret nedan.


Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: