Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Lagring

Lagra ert data säkert i ett högkvalitativt datacenter.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Lagring


Backup & lagring vad passar dig bäst?

Att lagra data kan göras på många sätt och Ipeer jobbar idag med de flesta tekniker på marknaden. Tradionell lagring innebär att en daglig backup görs på servern, programvaran kopierar samtliga filer utifrån ett schema och lägger data på en backupenhet, data lagras där i x antal dagar/veckor/månader utifrån ett behållningsschema för att sedan tas bort och göra plats för nya filer. Idag finns många olika typer av data och alla kräver sin variant av backupoptioner och olika kunder har olika krav på behållningstid och återläsningsmöjligheter. Tillsammans med er kan vi skräddarsy en backuplösning som passar just er miljö bäst.


Behållning scheman?

All data sparas i X antal dagar. Köper man en server direkt från oss har man exempelvis som standard 7 dagars backup/server om man inte vill konfigurera detta själv. Naturligtvis kan vi ändra detta så behållningen både blir mindre eller längre och vi har baserat våra priser per GB i utrymme. Man kan även sätta upp så att vissa servrar har längre behållningsscheman, kanske en kritisk databas eller en filserver medans en temporär labbserver bara har några dagar i behållning eller ingen alls.


Behållningsschemat och hur den tar backuper är också lite beroende på vilken typ av backup man har. Vi har möjlighet att genom vår Premium backup exempelvis tillhandahålla dagliga backuper på hela servern i en månad medans man på filnivå tar inkrementell backup varje dag och varvar med en fullbackup var 3:e dag genom vår vanliga filbackup. Vill man ändra behållningsschemat så är det bara att höra av sig till vår support och vi hjälper er där.


Återläsningstider?

Återläsningar hänger alltid på vilken typ av backup man har, hur stor backupen är och vilka möjligheter och restriktioner vi har mot servern vi ska återläsa till. Backup är ingen "failover" i det begreppet att man har en snabb väg att gå tillbaka. Är man ute efter detta så får man titta på replikering och redundanta miljöer. Rent krasst kan man säga att tiden det tar att återläsa en fil handlar om hur fort vi kan flytta fil X till server Y, samt få server Y att acceptera datan, eventuellt radera gammal fil och läsa in den nya, många faktorer avgör tiden för varje steg, bandbredd, snabbhet på disk, filsystem m.m.


Applikationsbackuper

Vi har även möjlighet att ge mer komplexa backupalternativ, exempelvis att vi kan återläsa ett specifikt mail från en outlook installation alternativt gå tillbaka till en viss tidpunkt vid en databasskrivning. Detta kräver dock en annan typ av backuplösning. Är du i behov av en mer avancerad backup så hör av dig så går vi igenom alternativen.


Olika typer av lagringslösningar
SAN

Ett Storage Area Network eller ett s.k. SAN, är en dedikerad lagringslösning som överför data mellan servrar och lösningen via ett helt eget separat nät med hjälp av t.ex. FibreChannel eller ISCSI. En stor fördel med SAN är dess förmåga att snabbt flytta stora block av data som är mycket viktigt för databas, imaging och transaktionslösningar.


NAS

Ett Network-Attached Storage ett sk NAS, är en nätverksbaserad lagringslösningar . Fördelen med ett NAS är att lösningen inte behöver vara placerad i närheten av de serverar där datat finns som skall lagras, men det är viktigt att bra konnektivitet finnes då detta möjliggör snabb överföring och lagring.


DAS

Ett Direct-attached storage ett sk DAS, är en lagringslösning som direktansluts till en eller flera servrar och är anpassad för servermiljöer som består av få servrar. DAS ses som en mycket bra och kostnadseffektiv lösning för ett mindre antal servrar dock bör man tänka på all skalbarheten inte är den samma som med t.ex. NAS och SAN.


Ipeer erbjuder också möjligheten till offsite backup där data lagras i ett sekundärt datacenter som är placerat långt från det primära datacentrat. Datacentren är ihopkopplade via dedikerade fiber- anslutningar


Kontakta gärna oss så att vi tillsammans kan se över vilket det bästa alternativet för just er skulle kunna se ut.


Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: