Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Lastbalansering

Kontrollera serverhälsa och fördela lasten på fungerande hårdvaror.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Lastbalansering


Flera servers som tex applikation, webb och databas server kan bli konfigurerade att jobba tillsammans bakom en eller flera lastbalanserare. Den eller de servers som agerar lastbalanserare övervakar och kontrollerar hela tiden vilken last destinations servern har, när den mottar en request så skickar den vidare datat till den server som är minst belastad. Lastbalansering är mycket skalbart och kostnadseffektivt. Lastbalansering kan erhållas både på erbjudandet om dedikerad server, alternativt på anpassad hårdvarukonfiguration. Med hjälp av en lastbalanserad lösning så kan redundans uppnås genom att lastbalanseraren endast skickar trafik till de servers som är fungerande.


Kan mitt system lastbalanseras?

Det korta svaret är Ja!


Det längre svaret är att i princip kan all data lastbalanseras man kan också lastbalansera på flera olika sätt. Här på Ipeer har vi en lastbalanseringstjänst som vi enkelt kan koppla på mot exempelvis webbservrar men man kan också bygga de själva eller få hjälp av oss att bygga en egen. Vad som passar just er bäst går inte att svara på generellt, så hör gärna av er så går vi igenom de olika alternativ som finns. Idag lastbalanseras alla stora siter på ett eller flera sätt och är ett naturligt steg i en växande miljö. Man kan även lastbalansera annan typ av data exempelvis databaser eller vilken typ av UDP/TCP trafik man behöver, det enda som sätter stopp är att datan dit lasten skickas måste eventuellt beroende på uppgift förstå att det är lastbalanser ett bra exempel på att förmedla problematiken skulle kunna vara att ställa sig frågan, "hur hanteras en webbserver session på två servrar samtidigt?"


Vi jobbar idag med flera olika typer av lastbalanseringstekniker och kan hjälpa er på vägen.


Handlar det enbart om prestanda?

Nej, man kan använda lastbalansering för att skicka data från ett specifikt land, IP eller protokoll till olika servrar och kan på detta sätt bygga en miljö som är tänkt att fungera utifrån ett eget koncept. Vi har också möjlighet att övervaka/monitorera en lastbalanserad installation på ett sätt som passar just er.


Lastbalansering som redundant miljö?

Man kan också se lastbalansering som ett extra skydd, exempelvis om man tappar en webbserver av två så skickas ändå besökare fram och därmed ge en högre tillgänglighet.


Vad innebär det att gå över till lastbalansering?

Generellt sett måste du ha en den dubbel uppsättning då lastbalanseraren måste kunna skjuta ut den lastbalanserade datan till en liknande enhet. Du måste också ha en konfiguration som stöder lastbalansering. Är du osäker på om din nuvarande miljö kan lastbalanseras så hör gärna av dig så tittar vi på det.


F5

Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: