Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Molntjänster

Ta del av kostnadseffektivitet, kompetens och säkerhet.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Molntjänster


Ordet molntjänster kommer från det engelska ordet Cloud Computing som kort och gott innebär tjänstebaserad programvara, infrastruktur, lagring, kapacitet och kompetens. Fokuset flyttas från att köpa till att hyra de komponenter som krävs för att kvalitativ serverdrift ska uppnås. Genom att outsourca serverdrift till molnet fördelas även kostnadsbilden vilket medför att totalkostnaden reduceras radikalt.


Ipeer är en leverantör av molntjänster. Nedan finns en sammanställning med några av de molntjänster som levereras.

Hosted VMware

Hosted VMware är en "Infrastructure as a Service" (IaaS) tjänst där ni enkelt kan anpassa er infrastruktur efter ert företags behov för stunden. Skapa ert egna moln snabbt och enkelt. Flytta själva servrar in och ut vid behov, skalbarhet utan inlåsning.

Läs mer om Hosted Vmware


Hosted VMware

Hosted Azure Pack

Hosted Azure Pack är ett IaaS-moln med Microsofts Cloud OS-teknologi i Sverige, direkt integrerbart med Microsoft Azure-moln och Hyper-V-miljöer. Här kan även PaaS-tjänster ingå. Full frihet att själv flytta servrar, skalbarhet utan inlåsning.

Läs mer om Hosted Azure Pack


Hosted Azure Pack

Cloud VPS (Virtuell Privat Server)

Tjänsten är nästa generationens molntjänst som är utvecklad för er som önskar flexibilitet och skalbarhet. Ni som kund får en egen virtuell server med administratörsrättigheter så att ni kan skapa den server som passar er utifrån era behov.

Läs mer om Cloud VPS


Virtuell Privat Server

Elastic Cloud Server

Elastic Cloud Server en s.k. Infrastruktur som tjänst (IT på kran) som ger er en robust miljö för hosting avvirtuella servrar. Tjänsten erbjuds med hög tillgänglighet och möjlighet till failover om något skulle inträffautrustningen

Läs mer om Elastic Cloud Server


Elastic Cloud Server

Software as a Service (Saas Hosting)

Tjänsten Saas Hosting ger såkallade ISV's (Independent Software Vendors) möjligheten att förmedla sina tjänster och programvaror via Ipeer's moln under eget varumärke. Hela distributionen är automatiserad och styrs av programvaruleverantören.

Läs mer om SaaS Hosting


Saas Hosting

Skräddarsydd serverhosting

Har du behov av en skräddarsydd hostinglösning? Ipeer erbjuder många olika typer av lösningar som vi anpassar efter kundernas behov. Exempel på serverlösningar är lagringslösningar (SAN, NAS, kluster och lastbalanserade serverlösningar.

Läs mer om Skräddarsydd Hosting


Skräddarsydd hosting

Cloud Online Backup

En säker företagsbackup för både servrar och arbetsstationer. Tjänsten inkluderar en mjukvaruklient som installeras på er server som sköter backuptagning, schemaläggning och ser till att kryptera allt data innan det lämnar er server.

Läs mer om Cloud Online Backup


Cloud Online Backup

Hosted Exchange

En profesionell e-postlösning för företag som hjälper er organisation att förbättra samarbetet. Tjänsten baserar sig på Microsoft Exchange 2010 och är helautomatiserad vilket innebär att ni kan sköta hela er epost via vår kontrollpanel och ni behöver ej ha några djupgående tekniska kunskaper.

Läs mer om Hosted Exchange 2010


Hosted Exchange
Hosted Hyper-V

En robust molntjänst som baserar sig på Microsoft Hyper-V virtualisering. Plattformen är en högkapacitetsmiljö med redundans vilket innebär att den virtuella servern inte är beroende av den fysiska server där den finns placerad.

Läs mer om Hosted Hyper-V


Hosted Hyper-V