Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Replikering

Säkerställ och duplicera ert data till annan lokation och fysisk
hårdvara för maximal säkerhet.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Replikering och Failover


Replikering och Failover är en mycket kostnadseffektiv lösning för kunder som söker en serverlösning där hög tillgänglighet är målsättningen. Genom att använda Dig av replikering så speglas datat automatiskt vidare från den primära till den sekundära serverlösningen. Om det skulle visa sig att den primära serverlösningen skulle gå ner av tex ett hårdvarurelaterat problem så kommer den sekundära serverlösning automatiskt ta över driften. Genom replikerings funktionen så kommer det inte att märkas, eftersom datat som finns på serverlösningarna är identiska.


Manuell / Autoamtiskt Failover

En manuell "failover" innebär att en person måste initiera "failovern" manuellt. Fördelen med detta är att man har en tekniker som ser över förloppen och har möjlighet att verifiera att allt fungerar korrekt i efterhand. Det negativa är att det blir ett avbrott medans tekniker initierar "failovern". Automatisk failover innebär att programvaran som används automatiskt känner av att en "failover" behöver initieras samt gör detta. Fördelen är att det går per automatik och därmed snabbt, nackdelen är att ingen möjlighet till verifiering finns om man ej känner till att failovern blivit gjord.


Varför kan detta vara så viktigt?

Om ni någonsin har haft oturen att ett affärskritiskt system har gått ner utan möjlighet eller begränsad möjlighet till återställning då vet ni redan här hur stor skillnad det skulle vara att ha samma data på två olika system samtidigt och med antingen ett lätt knapptryck eller helautomatiskt tillhandahålla tillgänglighet.


Kan mitt system replikeras?

Det enkla svaret är Ja!


Det längre svaret så är detta ett ämne som behöver analyseras med dig och just ert system i fokus. Med dagens teknik har vi möjligheter att replikera allt med hjälp av exempelvis virtualisering, vad som passar er och just er miljlö bäst är dock något som man tillsammans med oss kan se över.


Disaster Recovery!

Replikering och failover är ett naturligtsteg i en disaster recovery upsättning. Har ni ett affärskritiskt system så bör man se på möjligheter med replikering och failover mot denna. Hör gärna av er för att diskutera igenom vilka alternativ som finns runt detta.


Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: