Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Testvinnare molntjänster

Sveriges bästa molntjänst finns här

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Sveriges bästa molntjänst – Hosted VMware


TW_BAST_2016 När det ledande forumet för IT-proffs i Sverige, Techworld i nr 6 i oktober 2014 testat molntjänster från sju av de största molnleverantörerna, däribland Amazon EC2, Microsoft Azure och Rackspace, blev Ipeers Hosted VMware vald till bästa molntjänst med 86 av 100 möjliga poäng och omdömet:


“Sammantaget anser vi idag att Ipeer ligger i topp, de erbjuder en mycket bra lösning som ger oss frihet och flexibilitet till en bra prislapp.” – Techworld


vmware-partner Ipeer är inga nykomlingar i molnet, tvärtom vi är specialister inom IaaS (Infrastructure-as-a-Service) molnlösningar som försökt möta efterfrågan på en svensk molntjänst.

Sedan tidigare erbjöds den autoskalande Elastic Cloud Server, hösten 2013 blev Ipeer första svenska leverantör att erbjuda Hosted VMware och i februari först i världen att gå live med Hosted Azure Pack med Parallels APS.

Techworld och andra hade tidigare gjort en analys av Ipeers Hosted VMware. Nu följde man upp med en jämförande test av sju IaaS-molntjänster, bl.a. Microsoft Azure, Amazon EC2 och Rackspace. Då man bara testade en tjänst per leverantör föll valet hos Ipeer på Hosted VMware.


Skillnader i användarvänlighet och vitala kringfunktioner

vPortal Techworld fann stora skillnader i hur lätta de olika lösningarna var att arbeta med samt i vilken grad de hade vitala kringfunktioner. Tidningens testare lade inte märke till Ipeers lösning för backuper (i Hosted VMware tas helt automatiskt backup online dagligen med Veeam som sparas i åtta dagar, vid förfrågan upp till 30 dagar).

Trots detta och en begränsad prisnivå ansågs Ipeers molnlösning vara bäst med en flexibel och bra portal med vCloud Director och förmågan att installera egna os från ISO-filer.


Svensk molntjänst med grymma prestanda

Techworld noterade också att Ipeer hade mycket bra, ja till och med “grymma” nätprestanda med en uppmätt hastighet in på 710 och ut på 770 megabit. Techworld anmärkte på fördelen av att ha en svensk leverantör:


“Vår rdp-session mot en vm är mycket rapp och fin, det är nästan som att ha servern på sitt eget nätverk. Överföringen av en iso-fil på drygt 4 GB går snabbt. Kombinationen av god prestanda, enkel administration och snabb support gör att vi får känslan av att ha ett eget prisvärt datacenter, fast på annan plats.” – Techworld


Sammantaget blev betygen för de fyra kategorierna “Skapa miljö”, “Gränssnitt”, “Funktioner” och “Prestanda” 86 av 100 och Ipeer Hosted VMware blev därmed testets vinnare.


Är ni nyfiken på Ipeer Hosted Vmware – se gärna vår introduktionsfilm här till höger. Lösningen finns både till löpande betalning och till fast månadspris på olika lagringsmedier.


Vill ni testa molntjänsten finns möjligheten att göra detta här kostnadsfritt under en månad med en resursförbrukning på upp till 4000 kr.