Support
0752 400 820

facebook blogger linkedin youtube twitter
  • facebook
  • blogger
  • linkedin
  • twitter

Webbserver

Egen webbserver baserat på Apache, NGINX alternativt IIS.

Kontakta oss vai Formates

Support

0752 400 820

Gilla oss på Facebook!

Följ oss på Google+!

Webbserver


Bakom varje webbsida finns en så kallad webbserver, vars uppgift det är att hämta upp och tolka lagrad data och skicka denna information till de som besöker sidan. En webbserver kan vara uppbyggd på många olika sätt; den kan hantera ett stort antal mindre sidor på samma gång eller vara dedikerad till en enda krävande sida, den kan hantera ren HTML eller ett scriptspråk som PHP och ASP, och mycket annat.


Alla våra tjänster kan anpassas för att hjälpa att uppfylla dina behov, även tjänster för mindre sidor så som webbhotell. Våra webbhotell finns i både Linux- och Windows-varianter med stöd för PHP respektive ASP och många andra funktioner. På våra andra tjänster såsom ECS, VPS, Hyper-V och Dedikerad Server så har du som kund full frihet att installera precis vilken webbserver du vill. Här är några exempel på de webbservrar du kan använda dig av:


Apache: Den vanligaste webbservern för Linux, som då och då används även till Windows. En allround-webbserver som klarar i det närmaste allt som en webbsida behöver. Uppskattningsvis levereras 50% av alla webbsidor på internet av just Apache, till stor del på grund av dess flexibilitet; Apache är modulärt, vilket gör att man kan konfigurera det till att leverera precis de funktioner man behöver. Det är även mycket konfigurerbart vilket gör att det kan optimeras för många olika belastningsnivåer.


Nginx: En webbserver som stigit i popularitet under den senaste tiden, på grund av dess effektiva hantering av statiskt material så som bilder eller HTML-sidor. Nginx används först och främst av större sidor så som Facebook och Netflix, där varje sparad megabyte av minne är av stort värde. Uppemot 29% av de 1000 mest besökta sidorna i världen använder Nginx helt eller delvis. Denna webbserver kombineras ofta med Apache eller andra hanterare av dynamiskt material, för att skicka vidare PHP och liknande innehåll dit och därigenom utnyttja den starkaste sidan hos de två olika plattformarna. Nginx kräver dock en större kunskap om Linux och administration och optimering av webbservrar i allmänhet, och utnyttjas därför sällan för mindre sidor.


IIS: Microsofts egen webbserver som finns att installera på varje Windows-server. IIS är i sina senaste upplagor modulärt, och har genom detta bland annat stöd för FTP och ett databashanteringsverktyg, vilket gör IIS till ett mer utbyggt verktyg för allt webbrelaterat material på servern där det är installerat. IIS stödjer även många typer av autentisering och certifikat, vilket gör att många företag som siktar på en säker webb väljer att använda sig av IIS. Kort sagt så finns en stor mängd alternativ och möjligheter när man sätter i ordning en webbserver. Om du tänkt sätta upp en hemsida för ditt företag eller dina personliga projekt så är vi glada att hjälpa till! Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lösning som passar just dig.


Namn:

Foretag:
E-post:
Telefon:
 

CAPTCHA Image

Ange texten på bilden: